ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Επαγγελματίας ρουφιάνος ή σκλάβος του πάθους του.

Ο Ερντογάν γεννήθηκε έχοντας stellium στον αστερισμό των Ιχθύων, και με Σελήνη και Άρη (+/- 3) στον Αστεροειδή «Αντάρης» στον Τοξότη. Δηλώνει έναν άνθρωπο με ικανότητα χειρισμού συναισθημάτων με επαναστατική τάση προς την ψευδαίσθηση και την πλάνη. Εμφανίζεται ως μια προσωπικότητα με καλή χρήση της διπλωματίας, μα στην ουσία είναι η προσωπικότητα του ρουφιάνου με εγκληματική δράση, προδοσία, κουτσομπολιό, που κινείται παρασκηνιακά με κίνητρο την απάτη και το «κακό». Στην γλώσσα της αστρολογίας λέγεται το περίγειο του Άρη και είναι μοίρα του 3ου μεγάκυκλου, δηλαδή χαμηλής ενεργειακής δόνησης της Ψυχής, η οποία είναι εγκλωβισμένη στην 3η διάσταση συμπαντικά.
Τα αναφερόμενα χαρακτηριστικά της ψυχοσύνθεσης του Τούρκου Προέδρου, έρχονται να συμπληρώσουν οι Δεσμοί της Σελήνης του στον Καρκίνο (οικογένεια) και τον Αιγόκερω (εξουσία). Είναι δηλαδή ο άξονας του Κάρμα, ή της μοίρας, βάση του οποίου κινείται η Ψυχή προκειμένου να εξελιχθεί ή να λυτρωθεί. Ο άξονας αυτός δηλώνει την επίτευξη της ωριμότητας και ανάληψη ευθύνης από κυκλοθυμικά καπρίτσια, τάσεις φυγής από την πραγματικότητα και τις ευθύνες. Δύσκολα ο άνθρωπος αυτός με τέτοιου είδους ισχυρές ανώριμες τάσεις εξάρτησης και προσκόλλησης να θεωρηθεί ικανό και υπεύθυνο στο επιφέρει αποτελέσματα.
Ως εκ τούτου, «Όποιος δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό παρά μόνον όταν έχει σύντροφο» -ο διακαής πόθος του Ερντογάν για να ανήκει στην Ευρώπη και να προστατεύεται απο μια μεγάλη δύναμη - , «τότε είναι καταδικασμένος να μη γνωρίσει ποτέ την αγάπη. Το μόνο που θα γνωρίζει θα είναι εξάρτηση, την οποία θα θεωρεί ως αγάπη» μας λέει ο David Burns, Αμερικανός Ψυχίατρος και Καθηγητής του Τμήματος Ψυχιατρικής & Επιστήμη Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Stanford της Καλιφόρνιας.
Η μοίρα του Ερντογάν τον τοποθετεί στην στρατιωτική επιχείρηση του Πούτιν, μέσω της προοδευτικής εξέλιξης του γενέθλιου αστρολογικού του χάρτη. Η κίνηση των πλανητών του, του επιτάσσουν να συμπεριφερθεί δυναμικά με δημοσιότητα και προσωπική γοητεία που όμως κρύβει ασωτία, βία και απείθαρχη φύση. Παρόλο που στην αρχή θα φανεί ευνοϊκή προς τον ίδιο ενδεχομένως και στον κόσμο, στο τέλος θα υποστεί τις συνέπειες που μπορεί να είναι καταστροφικές, γιατί θα φανερωθεί η υποκρισία του - (Coma Berenices Fixed Star).