Ο COVID-19 & το ηλιακό μας πλέγμα.

Το πεπτικό σας σύστημα μιλάει σε εσάς. Και με αυτό το σύστημα, ιδιαίτερα, είναι πολύ εύκολο να πούμε πότε κάτι δεν πάει καλά. Η πανδημία COVID-19 και τα αναγκαστικά μέτρα που μας επιβάλλουν να είμαστε «κεκλεισμένων των θυρών» επιβαρύνουν το πεπτικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να νιώθουμε δυσπεψία, έλλειψη ζωτικής δύναμης, αδιαθεσία, και κατάθλιψη.
Πίσω όμως από κάθε είδους ασθένεια ή αδιαθεσία κρύβονται τα συναισθήματα μας τα οποία είναι η βασική αιτία της ανισορροπίας μέσα μας ειδικά στο ηλιακό μας πλέγμα, και στα δυο προηγούμενα «κάτω» τσάκρας ή ενεργειακά κέντρα του αιθερικού μας σώματος.

Συναισθήματα που επηρεάζουν την πέψη:

Συχνά οι βασικές αιτίες των πεπτικών προβλημάτων είναι το άγχος, η τελειομανία, η οργή, o θυμός, η κατάθλιψη και οι ενσυναισθητικές ή φροντιστικές τάσεις.

Σωματοποίηση:

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η καταπιεσμένη συναισθηματική ενέργεια προσγειώνεται στο ενεργειακό σύστημα πρώτα για να περάσει μετά στο φυσικό σας σώμα. Αυτό ονομάζεται σωματοποίηση. Και με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα που τελικά οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες.

Ο καθένας μας έχει ένα αστρικό σώμα και ένα αιθερικό σώμα. Το αστρικό σώμα είναι το συναισθηματικό μας πεδίο συνειδητοποίησης, ενώ το αιθερικό σώμα είναι το πυκνότερο ενεργειακό σύστημα για το φυσικό μας σώμα, το γνωστό σε ολους vortex. Το κατάλληλο μέρος για τα συναισθήματά μας είναι στο μη φυσικό αστρικό σώμα, όπου μπορούμε να αναγνωρίσουμε, να επιτρέψουμε, να αντιμετωπίσουμε και να απελευθερώσουμε τη συναισθηματική ενέργεια. Συχνά καταστέλλουμε δύσκολα ή άβολα συναισθήματα, ασυνείδητα συμπιέζοντας την ενέργεια στο ενεργειακό σύστημα του σώματος της Αιθερικής ενέργειας, όπου δεν ανήκει. Έτσι έχουμε σωματικά συμπτώματα που εκδηλώνονται από συναισθηματικό πόνο.

Δεδομένης της φύσης των συναισθηματικών ζητημάτων, τα σωματικά συναισθήματα καταλήγουν συχνά στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο τσάκρα του αιθερικού σώματος - ακριβώς όπου το πεπτικό μας σύστημα προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του.

Το πρώτο τσάκρα: Η ικανότητα του σώματός σας να εξαλείφει τα απόβλητα βρίσκεται εντός της γεωγραφικής περιοχής του πρώτου τσάκρα σας, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των ωοθηκών στις γυναίκες και στη βάση της σπονδυλικής στήλης στους άνδρες.

Το δεύτερο τσάκρα: Το μεγάλο και λεπτό έντερο, τα νεφρά, το ήπαρ και το πάγκρεας επηρεάζονται από το δεύτερο τσάκρα σας, που βρίσκεται δύο δάχτυλα κάτω από τον ομφαλό. Αυτό το τσάκρα είναι γνωστό ως έδρα των συναισθημάτων.

Το τρίτο τσάκρα: Το στομάχι και τα επινεφρίδια επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το τρίτο τσάκρα, που βρίσκεται στην εγκοπή των πλευρών, κάτω από το στήθος.

Πεταλούδες εναντίον έλκους:

Ο καθένας κάνει σωματοποίηση κατά καιρούς. Για παράδειγμα, εάν έχετε βιώσει την αίσθηση της πεταλούδας στο στομάχι σας, το σώμα σας επεξεργάζεται κατασταλμένο άγχος ή νευρικότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, η σωματοποίηση ήταν περιστασιακή. Μόλις τελείωσε η ομιλία, η παράσταση ή η πρώτη ημερομηνία προθεσμίας, οι πεταλούδες έπαψαν. Δεν έγινε και τίποτα.

Ωστόσο, η σωματοποίηση είναι πιο προβληματική όταν κάποιος έχει ένα μοτίβο να μην επιτρέπει συναισθήματα. Εάν ένα άτομο είναι διατεθειμένο να πιστεύει ότι ορισμένα συναισθήματα είναι απαράδεκτα ή πολύ δυσάρεστα, τότε μπορεί να συμβεί τακτική καταστολή αυτών των συναισθημάτων. Μόλις η καταπιεσμένη ενέργεια φτάσει στο αιθερικό σώμα, δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Το συναίσθημα είναι κολλημένο στο λάθος ενεργειακό σώμα, εμποδίζοντας τη φυσική λειτουργία.

Τα σωματικά συναισθήματα συμβάλλουν σε πεπτικές ασθένειες και ασθένειες όπως το Crohn's, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η δυσκοιλιότητα, η διάρροια, η περίσσεια ή η ανεπάρκεια του πεπτικού οξέος, η ελκώδης κολίτιδα, η εκκολπωματίτιδα, η παλινδρόμηση οξέος, καθώς και μια σειρά άλλων αυτοάνοσων και ενδοκρινικών προβλημάτων.

Αγαπήστε το πεπτικό σας σύστημα:

Για ένα ευτυχισμένο, υγιές πεπτικό σύστημα, δεσμευτείτε σε δύο πρακτικές:

Αφήστε, αναγνωρίστε και επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας καθώς έρχονται.
Για συναισθήματα που έχουν ήδη σωματοποιηθεί, κάντε ένα ενεργητικό πεπτικό καθαρισμό με κρυστάλλους και βότανα (διαβάστε τις προτάσεις μου στο www.omoiopathitikofarmakeio.gr) για να καθαρίσετε αυτά τα συναισθήματα από τα αιθερικά τσάκρα και την αύρα σας.
Η δεύτερη πρακτική είναι η συστημάτική ενεργειακή θεραπεία με την βοήθεια ειδικού ενεργειακού θεραπευτή εξειδικευμένου στον καθαρισμό του αιθέρα μας. Τέτοιου είδους θεραπείες προσφέρω ατομικά (είτε διαζώσης, είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου) στο κέντρο μου www.syndemiurgia.com.

Σας περιμένουμε με χαρά.