Το Stellium και η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο.

Από τα τέλη Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο του 2021, έχουμε μια σειρά από πλανήτες που παρατάσσονται στο ζώδιο του Υδροχόου, συμπεριλαμβανομένων του Ερμή, της Αφροδίτης, του Δία και του Κρόνου.

Μαζί με αυτούς τους πλανήτες, θα έχουμε επίσης τον Ήλιο στον Υδροχόο μέχρι τις 18/19, και από τις 10-12 Φεβρουαρίου, η Σελήνη θα ενταχθεί επίσης.

Καθώς η Σελήνη ενώνεται σε αυτήν την απίστευτη σειρά πλανητών, θα μας δώσει συνολικά έξι κοσμικά σώματα στον Υδροχόο, συμπεριλαμβανομένων και των αστεροειδών Χαρικλώ και Παλλάδα Αθηνά.

Στην αστρολογία, μια σειρά τεσσάρων ή περισσοτέρων πλανητών στο ίδιο ζώδιο είναι γνωστή ως stellium ή στέμμα.

Η περασμένη πανσέληνος στις 28 Ιανουαρίου 2021, στο ζώδιο του Λέοντα σε συνδυασμό με τον αστεροειδή Υγεία , καθιστά την υγεία, την υγιεινή και τις ασθένειες κύρια θέματα. Η πανδημία Coronavirus θα προκαλέσει πιθανώς αυξημένη ασθένεια και θάνατο, καθώς και υποχονδρίαση, φόβους και θεωρίες συνωμοσίας για τον εμβολιασμό, και τον ίδιο τον ιό.

Με την πανσέληνο να είναι επίσης τετράγωνη στον Άρη και απέναντι από τον Δία, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ότι η έλλειψη προσοχής, η αυξημένη κοινωνικοποίηση και η ανάληψη κινδύνων θα οδηγήσουν σε αύξηση των λοιμώξεων τις επόμενες εβδομάδες έως την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου στις 11-12 Φεβρουαρίου του 2021, σε συνδυασμό με την Μεγάλη Σύζευξη ή Grand Stellium των πλανητών.

Τα άστρα λοιπόν δηλαδή τα φώτα (Ήλιος, Σελήνη) και οι πλανήτες με ορισμένους αστεροειδείς ως σύνολο, δείχνουν μια ισχυρή συγκέντρωση ενέργειας σε μια συγκεκριμένη περιοχή του ουρανού και στη ζωή μας.

Ενώ κάθε πλανήτης έχει τη δική του μοναδική ενεργητική έκφραση, όταν συναντώνται σε ένα αστέρι, η ενέργεια των πλανητών συγχωνεύεται, δημιουργώντας ένα υπερφορτισμένο πεδίο ενέργειας για συντονισμό και εργασία.

Δεδομένου ότι τα αστέρια είναι συγκεντρωμένες πύλες ενέργειας, μπορεί να βρούμε την εστίασή μας να στρέφεται σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας.

Ίσως νιώθουμε αποφασισμένοι να βάλουμε όλη μας την ενέργεια σε μια κατεύθυνση, ή μπορεί να νιώσουμε εμμονή ή ακόμη και συγκλονισμένοι για κάτι.

Τα Stelliums είναι ισχυρά και η τεράστια ποσότητα ενέργειας που προσφέρουν μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε σαν να είμαστε αμφίβιοι ή καλύτερα ότι ζούμε κάτω απο το νερό αλλά μόλις μάθουμε πώς να δουλεύουμε μαζί τους, μπορούμε να σημειώσουμε απίστευτη πρόοδο και να ανοίξουμε την πόρτα σε μεγαλύτερη αφθονία. Αντί να αισθανόμαστε σαν να βυθιζόμαστε ή πνιγόμαστε, μπορούμε να αρχίσουμε το κολύμπι με μεγαλύτερη ταχύτητα και λιγότερη προσπάθεια.

Τα Stelliums είναι επιταχυντές, οπότε σκεφτείτε έναν τομέα της ζωής σας με τον οποίο θα θέλατε να επιταχύνετε ή να σημειώσετε μεγαλύτερη πρόοδο και διοχετεύεστε αυτήν την ενέργεια του stellium του Υδροχόου σε αυτό που επιθυμείτε.

Το Stellium στο ζώδιο του Υδροχόου θα βοηθήσει επίσης στην προετοιμασία και την ένταξή μας βαθύτερα στην εποχή του Υδροχόου. Οι ενέργειες που συνδέονται με τη Μεγάλη Σύζευξη που είχαμε πίσω στο ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου μπορεί επίσης να ενεργοποιηθούν εκ νέου από αυτήν την ευθυγράμμιση του Stellium. Τότε πυροδότησε την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ψυχής ως απάντηση σε μια κρίση. Έφερε ένταση και απογοήτευση λόγω ενός βαθύτατου προβλήματος που θα χρειαστεί χρόνο και προσπάθεια για να προσαρμοστεί.

Μπορεί να δούμε μια ισχυρότερη ώθηση προς θέματα Υδροχόου όπως τεχνολογικές εξελίξεις, κοινωνικά προγράμματα, μεγαλύτερες ανθρωπιστικές προσπάθειες, αλλαγές στις κοινωνικές δομές μας και τολμηρές καινοτομίες.

Το Stellium στο ζώδιο του Υδροχόου μπορεί επίσης να μετατοπίσει την εστίασή μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό το αστέρι μοιάζει με το Σύμπαν που λέει: «Έι, κοίτα εδώ!»

Απομένει να δούμε πού το Σύμπαν θα τραβήξει την προσοχή μας, αλλά κάτι είναι πιθανό να τονιστεί σε μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Υδροχόος κυβερνάται από τον Ουρανό, οπότε ότι συμβαίνει μπορεί να μας προκαλέσει έκπληξη ή να δημιουργήσει ανάγκη για ξαφνική ή απότομη αλλαγή.

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της αφύπνισης, οπότε όταν αλλάζει, συχνά το κάνει για να μας ξυπνήσει και να μας κάνει να δούμε τα πράγματα με νέο και διαφορετικό τρόπο.

Από αυτό το πλεονεκτικό σημείο, μπορούμε να επεκτείνουμε το μυαλό μας και να παρατηρήσουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να δούμε πριν.

Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο του αέρα, που σημαίνει ότι η νοητική (πνευματική) μας ενέργεια θα είναι ισχυρή και η πόρτα για νέες ιδέες και έμπνευση θα είναι ανοιχτή.

Η προειδοποίηση, ωστόσο, είναι ότι ο Ερμής, ο πλανήτης που κυβερνά το νου, θα είναι σε οπισθοδρόμηση για μεγάλο μέρος αυτής της περιόδου του Stellium, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να αισθανόμαστε λίγο πιο αναποφάσιστοι από το συνηθισμένο ή να μπερδεύουμε πώς να προσεγγίσουμε κάτι.

Για να το επιλύσουμε αυτό, πρέπει να το κάνουμε αργό και να αποφύγουμε τις μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Εάν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τα νερά, να ερευνήσετε, να πειραματιστείτε, να κάνετε μια δοκιμή σε μερικά πράγματα και να συμμετάσχετε στη ροή αντί να προσπαθείτε πολύ σκληρά για να ελέγξετε την κατάσταση ή να είστε απόλυτοι.

Η ενέργεια του Υδροχόου ευνοεί τον πειραματισμό και τη δοκιμή νέων πραγμάτων, οπότε αυτό θα πρέπει να είναι φυσικό. Πρέπει απλώς να μείνουμε έξω από το μυαλό του πιθήκου μέσα μας και να μάθουμε πώς να διοχετεύουμε ενέργεια από τον εγκέφαλο μας στην καρδιά μας εάν αρχίσουμε να αισθανόμαστε μπερδεμένοι.

Σε βαθύτερα επίπεδα, η ενέργεια του Υδροχόου αφορά επίσης τη συλλογική συνείδηση. Ενώ φαίνεται να είμαστε ξεχωριστοί, είμαστε πραγματικά όλοι συνδεδεμένοι και μέρος του ευρύτερου συνόλου.
Όταν το θυμόμαστε αυτό, μπορεί να μας γεμίσει με συμπόνια και ενσυναίσθηση και να μας υπενθυμίσει ότι ο καθένας μας έχει κάτι να προσφέρει και να φέρει στον κόσμο.